Kredsen i medierne Kredsen i medierne 2015

Lærere og ældre vil have del i overskud

Under denne overskrift bringer Fyns Amts Avis den 22/4 2015 en artikel om Svendborg Kommunes overskud på regnskabet. Borgmesteren vil først og fremmest bruge pengene på at nedbringe kommunens gæld

 

"Men hos Øhavets Lærerkreds mener man at det er mere presserende at ansætte flere lærere. -Det ville gøre det muligt at leve op til nogle af de mange flotte målsætninger man sætter politisk. Vi praler af at vi har sådan et imponerrende skolesystem i Svendborg, men her på kredskontoret kan vi se at det ikke går særlig godt, siger lærerkredsens formand Lone Clemmensen.

Hun peger på at folkeskolereformen stiller store krav til efteruddannelse af lærerne samtidig med at de skal undervise i flere timer end tidligere.

-Det går ud over kavaliteten af undervisningen, og jeg frygter på sigt at vores skolevæsen bliver forringet. Hvis man vil undgå det, nå sine egne mål og i øvrigt går ind for et anstændigt arbejdsmiljø. kan man nøjes med at bruge nogle af pengene til at betale gælden og ansætte lærerre for resten. Lærernes høje sygefravær taler et tydeligt sprog, siger hun."