Pensionister Rejsebeskrivelser

Sort sol over Slesvig 2018

 Dsc7250
Så har vi gjort det igen, været på en supertur med de pensionerede lærere.

Vi begyndte turen med at besøge Danmarks nye Vadehavscenter. For denne unikke ombygning stod arkitekt Dorthe Mandrup. Der er blevet anvendt tagrør til facade, tag og undertag – fantastisk. Men da der altid findes pilfingre, stod der på et skilt: ” Det er ikke tilladt at pille tagrør ud af bygningen” – utroligt. Her fik vi en meget spændende rundvisning af særdeles vidende guider.


Om eftermiddagen kørte vi til Ribe, hvor vi blev indkvarteret på Hotel Dagmar. Sidst på eftermiddagen kørte vi sydpå, lige over den dansk/tyske grænse nær Aventoft, hvor vi storm og øsende regnvejr så Sort Sol. Derefter tilbage til hotellet til en superb middag.


Næste dag efter morgenmaden gik turen til Blåvand til museet Tirpitz. Det blev en fantastisk oplevelse. Museet ligger godt skjult i de fredede klitter og indeholder foruden bunkerruinen fire store gallerier med hver sin udstilling. Absolut et besøg værd.


Godt sultne spiste vi frokost på Blåvand kro, før turen gik til fyret. Danmarks vestligste punkt.


Hjemturen gik sydpå, hvor vi gjorde holdt ved  Hjerting kirke af arkitekt Alan Havsteen-Mikkelsen, med fascinerende skulpturer af Robert Jacobsen. Efterfølgende blev kaffen indtaget ved foden af Esbjergs berømte fire hvide mænd, eller som de rigtigt hedder: ”Mennesket ved havet”, af Svend Wiig Hansen.


Godt trætte og mætte af oplevelser rundede vi Svendborg kl. ca. 20.
Tak til alle for en fantastisk vellykket tur.
Kirsten Bundgaard