Kredsen i medierne Kredsen i medierne 2013

Lærerformand: Det er aftalt spil

Under denne overskrift bringer Fyns Amts Avis d. 26/4 2013 et interview med Øhavets Lærerkreds' formand Lone Clemmensen (LC) om regeringsindgrebet der skal stoppe lockouten


Der spørges til hvad LC mener om at Folketinget griber ind.
”Jeg synes det er dybt beklageligt at man er nødt til at gribe ind, og jeg havde gerne set et forhandlingsresultat i stedet. Men nu kører konflikten i tomgang, og det skal ikke længere gå ud over vores børn. Jeg er ikke tilfreds med resultatet af indgrebet, men konflikten skal stoppes af hensyn til elever og forældre.”

Der spørges om hvem der er vinder af konflikten.
”Spørgsmålet er om der overhovedet er nogen vindere. Kommunernes Landsforening får langt hed ad vejen hvad de efterspørger, og det samme gør regeringen. Jeg synes ikke umiddelbart det er en gevinst for den danske folkeskole.”

Der spørges om det har været kampen værd.
”Det synes jeg, for vi har fået et fantastisk styrket sammenhold, og vi har vist utroligt professionelt engagement.”

Der spørges om folkeskolen bliver bedre.
”Jeg er helt sikker på at vores medlemmer vil sikre så god en undervisning som muligt for eleverne. Spørgsmålet er hvilke vilkår kommunerne vil give lærerne for at gennemføre en kvalificeret undervisning og udvikling af folkeskolen. Besparelserne vil også ramme skolerne, og da lærerne skal undervise mere frygter jeg en fyringsrunde fordi der er brug for færre lærere. Og så kan man spørge sig selv om de resterende lærere har resurser og overskud nok til at løse inklusionsopgaven.”

Der spørges om hvad LC’s holdning er til at indgrebet trækker mod KL’s krav.
”Så må det være deres ansvar at folkeskolens niveau opretholdes. Vi har fået påduttet opgaver nu, og så må vi finde ud af hvordan det skal lykkes.”

Der spørges om hvad regeringen har gjort for at imødekomme lærerene.
”De har ikke imødekommet os. De har ensidigt tilgodeset KL, og det er et tilbageskridt.”

Der spørges om LC mener at der er tale om aftalt spil.
”Der er ingen konspirationsteorier. Det er så oplagt som det kan være. Jeg synes efterhånden det er så latterligt at man snakker om konspirationsteorier, for det er jo aftalt. Det kan enhver se.”

Der spørges om hvad lærerne har fået ud af det.
”Vi har fået en meget styrket organisation og fagbevidste lærere, men vi har ikke fået noget ligesom KL har. Kommunerne skal oppe sig hvis de vil havde lærerne til at yde ekstra, som mange lærere allerede gør i forvejen.

Der spørges om lærerne ikke har en del af ansvaret for lockouten.
”Vi spillede nogle forslag om arbejdstid på bordet, og dem er der ikke blevet taget hensyn til.”

Der spørges om det at lærerne ville gå på kompromis gør at de ikke er ansvarlige for lockouten.
”Vi har smidt flere ting ind end KL har, så vi er ikke lige gode om den her lockout. Det er KL’s ansvar, det er fuldstændig sikkert.”