Kredsen i medierne Kredsen i medierne 2013

Lærerformand: Ikke rimeligt

Under denne overskrift skriver Fyns Amts Avis d. 27/5 2013 en artikel om brugen af de sparede lærerlønninger i Svendborg Kommune fra lockouten.


”Formanden for Øhavets Lærerkreds er ikke begejstret for 6 af 11 folkeskoleledere i Svendborg Kommune vil bruge hendes medlemmers løn fra lockouten til at bygge om og købe møbler. Det synes jeg ikke er rimeligt, siger hun. Hun er godt nok glad for at først udvalget for Børn og Unge og siden Økonomiudvalget har besluttet at de knap 15 millioner kroner skal blive på folkeskolerne. Men hun mener at skolelederne går galt i indkøbscenteret når de vil bruge pengene på at forberede skolebygninger på den nye arbejdstidsaftale og forventede skolereform som træder i kraft fra august 2014.

Man skulle investere i efteruddannelse så man får dygtigere lærere. Det er det man skal bruge hvis man vil have kvalitet, siger hun.

Lone Clemmensen peger specifikt på at inklusion på skolerne burde være mere i fokus. Der skal nemlig investeres i at specialuddanne lærerne inden for området så børn på kanten mellem special- og normalområdet kan blive en del af klassefællesskaberne, mener hun.

På alle skoler skal der være lærere der har linjefag eller diplomuddannelse i inklusion. Det hjælper ikke med 30- eller 60-timers kurser hvis man skal løfte den opgave. Den sydfynske lærerformand mener at kommunen bør finde pengeposen frem i stedet for at skolelederne skynder sig at bruge fra egen kiste.

Mange er faldet på næsen over at lærerne skal være på skolerne. Deres blotte tilstedeværelse skulle åbenbart gøre dem mere kvalificerede. Hvis det er kommunalbestyrelsens holdning at lærerne skal være fuldt til stede på skolerne, bliver den nødt til at lave en investeringsplan i stedet for at bruge lærerlønningerne, siger hun.