Kredsen i medierne Kredsen i medierne 2013

Tilbage til hverdagen

Under denne overskrift skriver styrelsesmedlem i Øhavets Lærerkreds Gitte Kondrup Ebbesen d. 2/5 2013 i Fyns Amts Avis' rubrik 'MM - Min Mening'


"Endnu en morgen hvor jeg passerer skoletasken i gangen. Den har sammen med mine to drenges tasker samlet støv i over fire uger. Den ene af taskerne er faldet helt sammen på midten – som om den har fået en mavepuster og har svært ved at rette sig op igen. 

Jeg siger farvel til drengene, som sidder ved deres computere og spiser morgenmad imens de skyper med vennerne og spiller Minecraft. De ænsede mig næsten ikke. Ligesom jeg ved at de også ignorerer stakken af hjemmeopgaver jeg har forberedt til dem så deres hjerner ikke bliver helt uvante med at tænke i staveord, skønskrift og regnestykker.

Jeg sukker da jeg går ud til bilen. Endnu en travl dag på Øhavets Lærerkreds venter.  Denne lockout er ved at tage modet fra mig. Jeg henter normalt energi i mit møde med børnene og mine kolleger og i undervisning der lykkes. Det har jeg været afskåret fra længe. Men da jeg triller ud af indkørslen, mærker jeg desværre også en snigende modløshed i forhold til at komme tilbage til mit lærerarbejde.

Jeg tænder for min radio da jeg bevæger mig ind mod byen. Rasmus Seebach synger om at han 'vil elske dig om 1000 år'. Jeg smiler for mig selv og overvejer om jeg vil have det sådan med mit arbejde hvis denne lockout fortsætter meget længere.
På vejen møder jeg en kæde af mine lockoutede kolleger. De viser at vi lærere står sammen endnu og kæmper bravt videre for kvalitet i folkeskolen. Jeg bliver varm om hjertet over alle de fantastiske lærere som hver morgen har stillet sig op og vinket og mindet folk om at vi bare gerne vil på arbejde. Rasmus Seebach slutter sin sang, og nyhederne starter. Klokken er 8.

Nyheden i radioavisen om at regeringen melder sig på banen med et lovindgreb for at stoppe konflikten rammer mig lige i maven. Jeg havde været nervøs for om lysten til at vende tilbage til min skole, var intakt. Jeg mærker – heldigvis – en flagrende sommerfugl, som glæder sig til at undervise og være sammen med eleverne. Jeg mærker også en lettelse over at jeg nu snart kan vende tilbage til min hverdag. I min naivitet håber jeg også på at regeringen i sit lovforslag kommer med et afbalanceret indgreb som ikke kun tilgodeser KL's interesse.
Kl. 10 sidder vi spændte foran pc'erne på lærerkredsen. Der sendes live fra pressemødet i ministeriet.
Regeringen skal fremlægge lovforslaget. Jeg sidder klar til at notere de vigtigste punkter.

Det er ikke altid en fordel at være naiv. Man bliver så skuffet når man som udgangspunkt har tillid til at samfundet vil en det godt, men i virkeligheden sætter økonomi langt højere end mennesker.  Det står hurtigt lysende klart at regeringens lovforslag stort set er en imødekommelse af KL’s krav. Av!  Det gør ondt at blive kørt over af en økonomisk damptromle.
Mandag morgen skal vi tilbage til undervisningen. Lederne lover at flaget bliver hejst, og de fortæller os at vi har været savnet. Det varmer.Men det bliver spændende at se om tasken kan rettes ud når den bliver taget i brug igen …"