Kredsen i medierne Kredsen i medierne 2015

Få måneder efter fire fyringer søger skole med centerafdeling nye lærere

Under denne overskrift bringer folkeskolen.dk d. 11/5 2015 en omtale af situationen i Svendborg hvor lærere er blevet fyret og der efterfølgende opstår ledige stillinger. I den forbindelse bringer artiklen denne kommentar fra formanden i Øhavets Lærerkreds Lone Clemmensen

"Lone Clemmensen, formand for Øhavets Lærerkreds, mente at kommunen burde have ventet fordi der erfaringsmæssigt opstår ledige stillinger frem mod sommerferien, og det er nøjagtig hvad der er sket.

"Lige nu er der 14-16 ledige lærerjob i kommunen. Tåsingeskolen søger tre lærere hvoraf den ene skal undervise i Centerafdelingen. Da skolen fyrede fire lærere i marts, sagde vi til kommunen at det var uhensigtsmæssigt, for vi ser hvert år at der komme til at mangle lærere. Det er nøjagtig det samme nu. Det er urimeligt at sende lærere ud i en fyringsrunde som har store menneskelige omkostninger," siger Lone Clemmensen.

To af de fire lærere har fået arbejde andre steder. Den tredje har et vikariat på Tåsingeskolen, mens den fjerde stadig er på udkig efter nyt job. Det undrer Lone Clemmensen at skolen ikke genansætter de to lærere.

"Selv om de er ansat på skolen i deres opsigelsesperiode, skal de søge på lige fod med alle andre. Bare fordi kommunen ikke turde beholde dem", siger kredsformanden."

Folkeskolen.dk skriver derefter at kommunens forklaring mht. til afskedigelserne var økonomisk begrundet, men Lone Clemmensen mener alligevel at man skulle have udsat fyringerne til de øvrige skoler havde et overblik over hvor mange lærere de skulle bruge.

"Hun er dog med på at en udskydelse ville kunne ramme centerafdelingens økonomi. 
"Kommunen bør have en central pulje som kan betale de par måneders ekstra løn hvis det viser sig at der ikke er job til lærerne på andre skoler. Så skal medarbejderne på takstfinansierede skoler ikke risikere at blive afskediget hvert eneste år selv om det slet ikke er nødvendigt," siger Lone Clemmensen."