Kredsen i medierne Kredsen i medierne 2015

Hver fjerde lærer skal på skolebænken

Under denne titel bringer Fyns Amts Avis d. 26/5 2015 en artikel om at Svendborg Kommune planlægger en omfattende efteruddannelse for lærerne. Artiklen gengiver nogle udtalelser fra Lone Clemmensen, formand i Øhavets Lærerkreds

Det bekymrer Lone Clemmensen at der ikke er kollektive aftaler på området, og at den enkelte skoleleder selv skal selv finde penge i sit budget til at vikardække lærernes kurser.

"- Det har en skoleleder altid skullet. Det nye er at de i år har fået det instrument at de uden videre kan skrue op for antallet af den enkelte lærers lektioner, siger Lone Clemmensen. Hun har hørt om lærere der møder uforberedt op til deres efteruddannelse fordi de ikke har fået bevilliget tilstrækkeligt med forberedelsestid. Og hun mener at politikerne burde have afsat ekstra penge til vikarer.

- I Svendborg Kommune er man meget ivrig efter at søge fonde til forskellige uddannelsesaktiviteter. Men fondene dækker næsten altid kun kursusafgiften. Der følger ikke penge med til vikarudgifter. Før politikerne beslutter at gå ind i projekter, bør de spørge sig selv hvor meget det er rimeligt at ville presse ud af medarbejderne. I sidste ende risikerer efteruddannelsen at sænke kvaliteten af undervisningen, mener hun.

- Man stikker forældrene blår i øjnene og siger uha, nu får i en masse god kvalitet. Men i realiteten falder den fordi læreren ikke kan nå sine opgaver. Lone Clemmensen mener at politikerne ikke er klar over hvor hårdt pressede lærerne egentlig føler sig.

- Man går rundt som i kejserens nye klæder og siger det går godt. Og vi kan bare på kredskontoret høre at det gør det ikke. For skolelederne vil gerne vise forvaltningen at der dygtige og kan løse opgaven, og embedsmændene vil gerne vise politikerne det samme. På den måde når budskabet ikke frem."