Kredsen i medierne Kredsen i medierne 2015

Ni lærere og pædagoger fyret

Under denne overskrift bringer Fyns Amts Avis d. 5/3 2015 en artikel om fyring af lærere på Centerafdelingen på Tåsingeskolen pga. faldende elevtal

Lone Clemmensen, formand for Øhavets Lærerkreds, siger at selv om der ikke i øjeblikket er arbejde til de pågældende lærere på andre skoler i kommunen, så vil der blive det i løbet af deres opsigelsesperiode. De fyrede lærere har bare ikke fået tilbudt at vente på stillingerne.

- Hvorfor pokker kan forvaltningen ikke bare have den tålmodighed? Det er ikke smidighed overhovedet, og det er ikke at bruge den sunde fornuft, siger hun.

Lone Clemmensen forklarer at folkeskolen først gør deres elevtal op i april eller maj, og til den tid ved hun det vil vise sig at der er stillinger som de fyrede lærere vil kunne tage.

- Der er mangel på lærere i Svendborg Kommune, og der skal ansættes lærere igen til sommer, siger hun og oplyser at der i sidste måned var ansat 19 ikke-læreruddannede i lærerstillinger. Det er ikke en kommune værdigt at man fyrer sine medarbejdere når man står og mangler de her kompetencer, siger hun. Det er regelrytteri. Ikke en brik andet.

Kredsen er derfor også gået ind i sagen.

- Vi vil selvfølgelig køre sagen og påpege at der faktisk er stillinger til dem inden 1. august, og at det så er en uberettiget fyring.