Pensionister Rejsebeskrivelser

Carcasonne 2019

Kredsens udenlandstur gik i år til Carcassonne i Frankrig

Vi drog afsted d. 18. september med fly fra Billund til Toulouse. Herfra gik turen videre med bus gennem det skønne Sydfrankrig. Vi nåede Carcassonne sidst på eftermiddagen, hvor vi blev indlogeret på et dejligt hotel. Hotellet ligger lige ud til floden Aude med udsigt til borgbyen og slottet.

Den første dag gik med at bese ”La Cité”, den største og smukkeste af de berømte, befæstede Katar-borge, som egnen er så rig på. Byen har 52 tårne og to befæstningsmure.
De følgende dage var fyldt med oplevelser, dog uden vi stressede af sted. Der var tid til at nyde ferien.
Vi besøgte en vingård i Corbiere, hvor vinhøsten lige var gået i gang, og her så vi, hvordan druerne blev presset, før vi fik fortalt og smagt på alle de herlige vine, som dette vinhus fremstiller. Senere besøget vi et oliven-kooperativ i Bize Minervois. Her fremstilles olivenolie og oliven på glas af den berømte grønne oliven ”Lucques”. Vi så ligeledes hvordan det ene vognlæs efter det andet blev kørt ind og så en film om fremstillingen – spændende.
Senere samme dag kørte vi gennem et betagende landskab til endnu en lille middelalderlandsby ”Minerve”. Byen har kun 60 indbyggere og ligge smukt mellem vinmarker, og er i dag kendt for sin barbariske historie og sin gourmet restaurant. På dette sted indtog vi et dejligt måltid mad.
Da vi har oplevet så meget, er det svært ikke at bruge opremsningen, men jeg vil gerne prøve at få så meget som muligt med.
En af dagene kørte vi til Villerouge-terme, hvor vi på borgen deltog i et middelaldermåltid. Naturligvis udklædte. Maden blev serveret på en stor skive brød, man spiste med fingrene (naturligvis kun med højre hånd) og redskaberne var ske og kniv. Spændende og anderledes.
Syd for Carcassonne ligger en lille ubetydelig landsby Rennes-le-Château med en kirke, der er blevet en af Frankrigs største seværdigheder. For at nå dertil måtte vi køre ad små veje, der snor sig gennem vinmarker og langs stejle klipper. Lige til at blive søsyg af.
Jeg må ikke glemme at fortælle, at vi besøgte et vindistrikt i Limoux, kendt for sine 30 vinkældre. Her smagte vi den mousserende vin, La Blanquette De Limoux
Denne herlige rejse sluttede med en sejltur på Canal du Midi, inden turen atter gik hjemad til Danmark.

Kirsten Bundgård