Kredsen i medierne Kredsen i medierne 2016

Ansatte med krav til ledelse

Under denne overskrift bringer Fyns Amts Avis d. 5/2 2016 en artikel om konflikten mellem Ærø Kommune og de ansatte vedrørende omstrukturering af administrationen. I artiklen udtaler Lars Krogh sig i egenskab af næstformand i Hovedudvalget. Lars er desuden styrelsesmedlem i Øhavets Lærerkreds.

Medarbejdersiden i hovedudvalget mener ikke at kommunen har overholdt reglerne når medarbejdersiden ikke er blevet hørt om omstruktureringen. Det har de derfor bragt op i Hovedudvalget i form af et bilag til dagsordenen. Lars Krogh udtaler at medarbejderne har valgt at tage skridtet fordi de var uenige i processen, og det er der bred opbakning til blandt medarbejderne i kommunen.

”Det var vi enige om at aflevere fordi vi gerne vil have det til at stå tydeligt at vi var utilfredse, siger han.
Lars Krogh medgiver at det kan diskuteres om kommunen har overholdt informationspligten, men efter medarbejdernes holdning, siger han, burde ledelsen have informeret mere og tidligere bl.a. med tanke på de arbejdsmiljøproblemer der har været i kommunen.

Iflg. Lars Krogh er skrivelsen et udtryk for mistillid til processen.
- Det er mistillid til hele den måde man har tacklet det på. Man kan stille et godt spørgsmål: Hvorfor skal det dog gå så hurtigt? Så længe jeg har været med – og det er mange år – har man diskuteret ledelsesstruktur. Det gør man små steder. Det er der ikke noget mærkeligt i. Men hvorfor skal det gå så hurtigt, spørger han og refererer til skolelukningerne for få år siden hvor der blev arbejdet med flere scenarier, og hvor processen ifølge ham var mere åben. ”

”Ifølge Lars Krogh fik medarbejderne det de kom efter på mødet.
- Vi kom for at sige at det ikke var tilfredsstillende. Nu afventer vi den politiske proces i næste uge. Vi protesterer mod manglende høring, og nu skal politikerne have lov at tænke sig om. Flere har sagt i avisen at man kan tænke sig om og tage en anden stilling. Det skal de have lov til. Værre skal vi ikke gøre det. Lars Krogh siger dog også at næste skridt, hvis de ikke lytter, kan være at gå videre med sagen til KL.
- Vi beder om at de lytter. Hvis de ikke gør det, vil vi overveje at få afklaret sagen mellem KTO og KL.”