Kredsen i medierne Kredsen i medierne 2016

Formand frygter lærermangel

Under denne overskrift bringer Fyns Amts Avis d. 6/3 2016 en artikel hvor formanden for Øhavets Lærerkreds Lone Clemmensen udtaler sig

"Hvis Svendborg kommune i fremtiden skal være et attraktivt sted at være lærer, så skal lærernes arbejdsvilkår forbedres. Det mener formanden for Øhavets Lærerkreds Lone Clemmensen.

- Vi får flere og flere henvendelser fra medlemmer der vil væk fra faget eller arbejde i en anden kommune. Den tendens skal stoppes, siger hun.
Øhavets Lærerkreds kommer med advarslen efter en gennemgang af medlemsstatistikkerne. (...) (Avisen nævner at der i 2012 flyttede 18 lærere mens tallet i 2015 var 30.)

- Det er en stor stigning set i forhold til tidligere år, og derfor råber vi vagt i gevær, siger Lone Clemmensen. (...)

Arbejdsvilkårene er særlig dårlige i Svendborg Kommune. I mange andre kommuner har man sikret en grad af fleksibilitet gennem lokalaftaler, og det mangler vi her, siger hun.

De nuværende arbejdsvilkår i Svendborg Kommune presser altså ifølge Lone Clemmensen lærerne i en sådan grad at de i højere grad end tidligere søger til andre kommuner. Men der er også et mere langsigtet problem.

- Vi har jo i Svendborg en ambition om at være bosætningskommune, og derfor skal vi passe på at vi ikke pludselig ender i en situation hvor vi ikke kan tiltrække lærere længere.

-Hvis vi kigger på vores tal og sammenholder den med hvad vi hører fra vores medlemmer, så er det stærkt bekymrende, og der er en reel risiko for at lærerne ikke vil satse på Svendborg fremover, siger hun."